viernes, 2 de marzo de 2012

Zoom: Fira de l'Aixada Manresa 2012

La FIRA DE L'AIXADA, mercat medieval de MANRESA, va tenir lloc els dies 25 i 26 de febrer. Una fira que ens vol transportar a l'època medieval de la ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.
La Festa de la Llum, que se celebra entorn del 21 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 500 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.
Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que, els darrers anys, s’ha renovat de manera impressionant amb l’organització de la Fira de l’Aixada. En aquesta festa, que se celebra el dissabte i diumenge a l'entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobessim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix d'una festa popular molt viva, plena d'activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.
La FIRA DE L'AIXADA, mercado medieval de MANRESA, que tuvo lugar los días 25 i 26 de febrero. Una feria que nos quiere transportar a la época medieval de la ciudad para redescubrir los espacios y los personajes del momento
La Fiesta de la Llum, que se celebra sobre el 21 de febrer, rememora el misterio según el cual, ahora ara unos 500 años, una luz proveniente de Montserrat entró en la iglesia del Carme. De esta manera se resolvia el conflicto que había interrumpido la construcción de la Sèquia de Manresa.
Agua y luz son los símbolos de esta fiesta que, los últimos años, se ha renovado de manera impresionante con la organización de la Fira de l'aixada. En esta fiesta que se celebra el Sábado y Domingo en el entorno de la Fiesta de la Llum, el barrio antiguo de Manresa se llena de artesanos, maestros de antiguos oficios que hacen demostraciones de sus artes, funambulistas, juglares y otros elementos y atracciones del repertorio medieval. Las calles llenas de bullicio, ambientadas y engalanadas como si de nuevo nos encontraramos en pleno siglo XIV, los olores y la música de otros tiempos transportan al visitante al corazón de una fiesta popular muy viva, llena de actividades, para niños y grandes, con sorpresas constantes.



No hay comentarios:

Contatori per sitocontadores web